ølkom

?Vær pilset!?

Enhver linjeforening med respekt for seg selv, brygger sitt eget øl, og EMIL er intet untak. ØlKom er komiteen for deg som ønsker å lære den eldgamle og magiske bryggekunsten. 

ØlKom har som mål å servere certified EMIL-brygg til interne ØlKom arrangementer og større EMIL arrangmenter slik som Genvors og EMIL-lekene. Enten du kan mye eller lite om ølbrygging så er du hjertelig velkommen. Ølbrygging er nemlig en sosial affære. Øl nytes best i felleskap og det blir mang et arrangement for å nyte det beste av dråper.

Medlemmene i komiteen deles inn i tre egne bryggelag som skal brygge, tappe og servere sitt eget øl iløpet av semesteret. Dermed har vi tre bryggerunder i semesteret der alle får prøvd seg. Opplæring tilbys ved behov. Selvom navnet er ØlKom så er vi åpne for å brygge det meste (så lenge det er noen som ønsker det), så cider, seltzer, vin osv er andre bryggbare alternativer.

Å lære kunsten å brygge øl er ikke et verv, det er en plikt. En plikt som strekker seg til Gulatingsloven for 1000 år tilbake. Du gjør deg selv og Norge en tjeneste ved å lære deg dette edle håndtverket. 

Som student opplever du gjerne at øl gjerne ligger på 60kr+ per liter, men hvis du brygger den selv med noen likesinnende så kan vi begynne å nærme oss 10-20kr per liter. 

“Alle studenter er glade i øl”

Historien bak ØlKom

ØlKom ble dannet en gang i 2010-årene, men falt sammen av ukjente grunner. Etter et dypt savn, mørketid, og mang en tørst EMIL-student, bestemte et par særs brygg-interesserte karer seg for at dette må gjøres noe med. ØlKom sto opp igjen fra de døde høsten 2022, og utsøkt EMIL-brygg var igjen mulig å meske seg med. Måtte ØlKom aldri falle igjen!

Hvordan blir jeg med i ØlKom?

ØlKom har opptak på høstsemesteret og er åpent for folk fra alle trinn med en gjev interesse for de edlere dråber. Opptaket går ut på en rekke øl-relaterte aktviteter der vi tester deres (forhåpentligvis) glimrende egenskaper. Du trenger ikke å drikke som en tørrlagt hest som har vandret sahara på langs for å bli med ØlKom, kun ha en interesse for øl og det fortryllende håndtverket. I tillegg så blir det selvfølgelig brygget opptaksøl for anledningen som skal smakes på. Kom på opptak og bli med i EMIL’s desidert fuktigste komité!?

?Ære være ØlKom!?

Styret

Øl-kaiser: Ravn Adrian Ravndal

E-post: ravnar@stud.ntnu.no

Tlf: 95520145

Øl-kansler: Elias Kolle Riskild

Sivilølkonom: Mathias Eikebø

Instagram: oelkom_emil