VELKOMMEN TIL ENERGI OG MILJØ!
Under har vi samlet litt informasjon som kan være nyttig å ha med seg de første dagene, sammen med svar på noen ofte stilte spørsmål. (Påmeldinger og info for 2024 kommer snart:)
VIKTIG! Har du ikke gjort det allerede, meld deg inn i EMIL ’23 og skriv deg inn på skjema her. Dette er viktig at du gjør for å få tildelt faddergruppe, og slik at du får meg deg all informasjon du trenger før, i og etter fadderperioden!
Fadderperioden arrangeres av linjeforeningen og består av to uker med arrangementer hver eneste dag. Målet er at alle som starter på energi og miljø skal få den ultimate starten på studiet og en herlig velkomst til studentbyen Trondheim. Disse to ukene er hele byen preget av festivalstemning og terskelen for å hilse på nye folk er ikke-eksisterende.
Det deles inn i faddergrupper med vanligvis seks førsteklassinger og ca. fire faddere. Fadderne er andreklassinger og faddergruppen er med på alt av sosialt og moro som skjer sammen. Den første uken er det Teknostart med gruppeprosjekt og introduksjon til forelesningene i regi av NTNU på formiddagen. På ettermiddagen og kvelden er det arrangementer og tradisjonen tro avsluttes fadderukene med en hyggelig hyttetur den siste helgen.
Hva skjer i fadderuka? Dette er vårt fadderopplegg for 2023!
Skoleåret begynner med felles samling og immatrikulering på Gløshaugen. Dette skjer mandag 14. august i EL5 fra 12:00-13:00 Det kan fort virke som mengden informasjon som kommer de første dagene er uhåndterlig, men ikke fortvil — den blir også gitt på ark.
De to første ukene innebærer en tjuvstart på Matematikk 1, samt opplegget kalt Teknostart hvor spennende oppgaver (og uendelig grupperefleksjon) ligger i vente.
Hva må jeg orden de første dagene?
Det er mye som skjer de første dagene, mye som skal falle på plass og det er lett å føle at man har havnet på litt dypt vann. Frykt ei, her kommer en liten hjelpende hånd.
Når du har blitt tatt opp som student på NTNU vil du motta en epost med innloggingsinformasjon til StudentWeb hvor du kan betale semesteravgiften og melde deg opp til fag. Dette skjer vanligvis i starten av uke 32.
-
Betale semesteravgift:
Det første du må gjøre er å betale semesteravgift.
Frist: 15. september (høst) og 1. februar (vår) -
Registrere deg hos NTNU:
Logg deg inn på StudentWeb, klikk på Utdanningsplan og følg instruksjonene. Å registrere seg innebærer blant annet å melde seg opp til undervisning og eksamen. Dette kan du gjøre fra 10. august.
Frist: 15. september (høst) og 1. februar (vår)Når du har gjennomført punkt 1 og 2 kan du laste ned eller oppdatere semesterkortet.
-
Opprette brukerkonto hos NTNU:
Når du har gjennomført punkt 1 og 2 kan du opprette din NTNU-brukerkonto.
Dette gir deg tilgang til NTNUs IT-tjenester, som for eksempel Blackboard og e-post.
-
Melde adresseendring i Folkeregisteret og hos Posten:
Meld adresseendring i Folkeregisteret og videresending hos Posten. Vær rask! Du får viktig post fra NTNU og Lånekassen, og du får ikke omgjøringsstipend uten.
-
Skaffe deg adgangskort:
Skaff adgangskort. Kortet fungerer som studiebevis, lånekort til biblioteket, adgangskort til rom og til utskrifter.
-
Søke om stipend og lån:
Søk stipend og lån hos Lånekassen. Du må betale semesteravgiften for å få stipend og studielån.
-
Koble deg til trådløst internett på campus:
Du finner trådløst nett på hele NTNU. Last ned det automatiske oppsettet og koble deg til på fra laptopen, nettbrettet eller smarttelefonen din.
-
Pensum:
Pensumbøker kan kjøpes brukte av eldre studenter, nye hos Akademika på Sentralbygget eller bestilles på nett. iBok er studentenes egen nettbutikk for bruktbøker, samt at EMIL har en egen gruppe på Facebook hvor man kan kjøpe og selge bøker og kompendier til energi- og miljøemner.
Pensumliste er ikke alltid like lett å finne, men sjekk hos Akademika, på fagets egen hjemmeside eller på Blackboard. Pensum endrer seg ofte litt fra år til år, så det kan være lurt å ha litt is i magen og ikke ta det første og beste fadderen din tilbyr deg.
-
Hvor er jeg?:
Det er aldri lett å flytte til en helt ny by, spesielt ikke for de som ikke eier retningssans. Trondheim er faktisk Norges tredje største by, og det trengs tid for å bli vant til den.
Kart over campus: Last ned MazeMap, eller sjekk ut Trondheim for dummies.
Busseskapet i Trondheim og omegn heter AtB og reiseplanleggeren deres er din venn.
-
Snør det?:
I Trondheim er været, vel, usedvanlig. Her kan man få den fantastiske opplevelse av å omfavnes av alle årstidene på én og samme dag, eller på én og samme time om man er heldig. Snø i juli sjokkerer ingen. Derfor er allværsjakken en provisorisk trønders beste venn.
Noen uker etter fadderperioden finner Renselsen sted. Dette er opptaksritualet til EMIL. På kvelden samme dag blir det er flott, tradisjonsrikt immatrikuleringsball der man får vise seg frem i finstasen og danse til langt på natt om man vil.
Link til EMIL-eden og -eventyret.