Asplan Viak – VM rådgiver – 2024

Asplan Viak AS

Nyutdannet VM rådgiver

Bli med oss og løse noen av de meste spennende samfunnskritiske utfordringer innen vann, avløp, VA-prosess og overvann! Du skal bidra til å skape en bærekraftig fremtid hos oss!

Velkommen til en spennende karriere som rådgiver innen vann og miljø som dekker alle aspekter av vann – fra transportsystemer til drikkevann, avløp, overvann, og flom, samt systemer for vannbehandling og avløpsrensing. Som nyutdannet har du tatt det første skrittet på veien mot å bygge fremtiden. Med din ferske kunnskap og entusiasme, vil du være med på å forme landskapet rundt oss og skape en robust VA infrastruktur for Norge.  

FAGMILJØ 

Vi har et av Norges største og sterkeste fagmiljø innenfor vann, avløp, VA-prosess og overvann. Av totalt ca. 1270 ansatte i Asplan Viak jobber ca. 230 innenfor fagfelt. 

Asplan Viaks kontor i Stavanger og Bryne er et tverrfaglig planleggings- og prosjekteringsmiljø med 67 ansatte per d.d. Vann og miljø gruppen har i dag 11 medarbeidere. Våre dyktige og engasjerte kollegaer setter preg på regionen med store og små oppdrag. Vi har som mål å vokse videre og være en tydelig premissleverandør for samfunnsutviklingen både lokalt og nasjonalt.  

Vi jobber for både offentlige og private kunder i ulike faser innenfor mulighetsstudier, skisseprosjekt, forprosjekt og i utførelsesfasen.  

Som vår nye rådgiver blir du en del av et solid fagmiljø i en gruppe som jobber bredt innen VA-fag, alt fra tradisjonelt vann og avløp, naturbaserte overvannsløsninger, prosessanlegg innen vannbehandling og avløpsrensing, fjernvarme og fjernkjøling, samt hydraulisk og hydrologisk modellering.  

Gruppelederen Tejal Gholkar er svært engasjerte i fag og i sine medarbeidere. Han er opptatt av at medarbeidere får meningsfulle oppdrag, får kontinuerlig utvikling gjennom kursing, Ung i AV, fagseminarer og konferanser, samt varierende tverrfaglige oppdrag. 

Vi har et sterkt team med en god blanding av seniorer, de midt imellom, og juniorer. Dyktige fagansvarlige/disiplinledere, flinke prosjekterende, kombinert med svært dyktige og erfarne prosjektledere gir teamet en god balanse.  

Blant prosjektene det jobbes med nå kan vi nevne Bussvei Forusletta-Stavangerveien, SBAX (primært fjernevarm og fjernkjøling, VA og naturbasert overvannsløsninger, sykkelprioritert gater), Håland Høydebasseng (vannforsyning), Nærbø renseanlegg, utvidelse E39 Hove-Osli, Jelsa Windworks, Bryne Storhall, Riska skole. 

ARBEIDSOPPGAVER  

Vi søker en nyutdannet Sivilingeniør / ingeniør med stor nysgjerrighet, evnen til å sette seg inn i problemstillinger og løse disse i lag med kollegaer, gode kommunikasjonsevner og en drivkraft til å ta på seg nye utfordringer. Du vil få gode muligheter til å forme din egen utvikling og arbeidshverdag, samt bidra inn i et høyt kompetent tverrfaglig miljø, gjennom utfordrende og varierte arbeidsoppgaver. 

Arbeidsoppgaver: 

 • Ingeniørarbeid for eksempel. befaringer, registreringer og beregninger   
 • Prosjektering av anlegg i 3-D med Quadri Novapoint, Autocad, VARDAK osv. 
 • Utredninger og rapporter f.eks. fagnotater og VA-rammeplaner 
 • 3-D Modell og tegningsproduksjon 
 • Hydrauliske beregninger, kapasitetsberegninger og ev. modellering av vann og avløpsnett 
 • Teknisk beskrivelse  
 • BIM koordinering og samhandling   

KVALIFIKASJONER 

 • Ingeniør / Sivilingeniør  
 • Meget gode kommunikasjonsevner i norsk muntlig og skriftlig  
 • Noe kjennskap til programvare som Novapoint og Quadri, Autocad, Fokus Civil 3-D, Fokus VARDAK, Trimble Connect, Navisworks, Solibri, BimSync, ScalGO, Revit, er en fordel. 
 • Kunnskap og erfaring med databaser, programmering og AI er en fordel 
 • Gode samarbeidsevner og evne til å bygge relasjoner internt og eksternt  

Sammen skal vi bygge din faglig forståelse og kompetanse. Lagånden står sterkt, vi jobber sammen og løfter hverandre frem. Du vil få tett oppfølging av dine nye kollegaer og en egen fadder – det er alltid en å spørre. 

PERSONLIG EGENSKAPER 

Hva vi ser etter i deg 

 • Kontaktskapende og strukturert  
 • Faglig initiativrik og ansvarsbevisst 
 • Dyktig lagspiller 

VI TILBYR/HVORFOR SKAL DU JOBBE I ASPLAN VIAK? 

Vi tilbyr deg muligheten til å jobbe i et selskap som former et samfunn i endring 

Våre 1200+ medarbeidere fordelt på over 30 kontorer jobber sammen tvers av fag og geografi. Vi har et faglig spennende miljø med mot, glød og respekt som våre kjerneverdier. Sammen arrangeres det faglige og sosiale samlinger hvor vi bygger et godt sosialt miljø og du vil bli kjent med nye kollegaer i hele landet. 

Våre ansatte har talt; vi har et fantastisk arbeidsmiljø. Bli med på reisen! I tillegg tilbyr vi: 

 • Fleksibel arbeidstid, fem ukers ferie, fri arbeidsdagene i påskeuken og romjulen.  
 • Studieturer, fagsamlinger, bedriftsidrettslag og ulike sosiale arrangementer. 
 • Gode pensjons- og forsikringsordninger, konkurransedyktig lønn 
 • Utfordrende og varierte arbeidsoppgaver med stor mulighet for å påvirke egen arbeidshverdag.  

Asplan Viak legger vekt på mangfold, og vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn. 

Høres dette ut som noe for deg? Ikke nøl med å sende oss en søknad – vi behandler søknader fortløpende og gleder oss til å høre fra deg! 

Søknadsfrist: 16. oktober 2023

SØK NÅ