Fortum Oslo Varme Energiplanlegger

 

Fortum Oslo Varme (FOV) har ledig stilling som energiplanlegger, og søker etter en engasjert person med rett bakgrunn til å bekle stillingen. Vi ser etter deg som har interesse for termisk energi, som er positiv og løsningsorientert og som trives i en hektisk og utfordrende hverdag

FOV er en bedrift i utvikling med avanserte produksjons- og distribusjonsanlegg innen avfallsforbrenning og termisk energi som er lokalisert i Oslo. Nytenkning, kompetanse og utviklingsmuligheter gjør oss til en spennende arbeidsplass. Stillingen er plassert i avdeling for teknisk utvikling, som har ansvar for planlegging og utvikling av anleggene, samt forvaltning av driftskontrollsystemer og elektroanlegg. Som energiplanlegger vil du jobbe med energiledelse og utvikling av nye prosjekter, og bidra til å optimalisere driften på kundesentraler.

Arbeidssted vil primært være på vårt hovedkontor på Skøyen, men arbeid på selskapets andre lokasjoner i Oslo må påregnes.

Vi ber om at du legger ved CV, vitnemål og relevante attester i rekrutteringsportalen. Vi vurderer søknader fortløpende. For mer informasjon om stillingen kan du kontakte leder for varmeplan, Øyvind Nilsen, eller medarbeider på varmeplan, Birgitte Johannessen.

Søk her

Arbeidsoppgaver

Som energiplanlegger i selskapet vil du blant annet arbeide med lønnsomhetsberegning av nye kunder og for nye prosjekter innenfor termisk energi. Du vil være vår fagekspert på kundesentraler og på simulering av fjernvarmenettet. Du vil arbeide med energiledelse, noe som også innebærer å sørge for gjennomføring av energisparetiltak. Du vil ha et tett samarbeid med andre avdelinger internt i FOV, og vil også gi teknisk bistand til disse ved behov.

Andre eksempler på relevante arbeidsoppgaver du har ansvar for som energiplanlegger er:

 • Utarbeide gode beslutningsunderlag for nye prosjekter
 • Overvåke og iverksette tiltak hos kunder med dårlig avkjøling av fjernvarmevannet
 • Myndighetskontakt
 • Gjennomføre beregninger og analyser for store rørnett
Kvalifikasjoner
 • Mastergrad/sivilingeniør, fortrinnsvis innen energi og miljø/produktutvikling og produksjon eller tilsvarende
 • Fagkunnskap om energi og prosesstekniske anlegg
 • Du må ha førerkort da arbeidet innebærer å dra rundt til ulike varmesentraler i Oslo
 • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk/eller annet skandinavisk språk, samt kunne kommunisere godt på engelsk
Personlige egenskaper
 • Du er selvstendig, og har også gode samarbeidsevner
 • Du er både analytisk og initiativrik
 • Du har gjennomføringsevne
 • Du er en dyktig relasjonsbygger
 • Du har svært gode kommunikasjonsevner
Vi tilbyr
 • Spennende, meningsfulle og utfordrende arbeidsoppgaver hos en viktig samfunnsaktør i en bransje i stor endring
 • Et høykompetent, tverrfaglig og godt arbeidsmiljø hvor vi jobber godt sammen for å utvikle selskapet og kollegaer
 • Konkurransedyktige betingelser
 • Gode utviklingsmuligheter i et selskap som er en del av et stort internasjonalt konsern

Søknadsfrist: 11.03.2019