Bane NOR – Nyutdannet Elkraftingeniør

Bane NOR Energi leverer og omformer energi fra 50 Hz til 16 2/3 Hz, for hele det elektrifiserte jernbanenettet i Norge. Plan- og prosjektavdelingen utreder, planlegger og bygger omformer- og energiforsyningsanlegg til norsk jernbane.
Bane NOR Energi har behov for en medarbeider til utførelse av kraftsystemanalyser, planlegging og prosjektering av omformer- og energiforsyningsanlegg for enhetens prosjektportefølje med investerings- og fornyelsesprosjekter.

Arbeidsoppgaver

Planseksjonen i Bane NOR Energi har primært bakgrunn fra og jobber med elkraft og energiforsyning. Seksjonen har fagansvar for roterende omformere, statiske omformere, koblingsanlegg, vern og kontrollanlegg, releplanlegging og utfører systemanalyser og utredning av fremtidig utvikling av banestrømforsyningen. Bredden i seksjonen gjør at vi kan tilby varierte arbeidsoppgaver og et dynamisk miljø, hvor det både er mulighet for faglig fordypning og kontinuerlig læring. Fokuset til denne stillingen vil være generelle utrednings-, planleggings-, analyse- og simuleringsoppgaver, men det vil være muligheter for å jobbe innenfor de ulike arbeidsoppgavene i seksjonen over tid. Arbeidet i seksjonen omfatter:

 • Uutføre utredninger av kraftsystem, energiforsyning og omformeranlegg, inkludert utvikle fremtidige tekniske systemløsninger
 • Utføre simuleringer, tekniske utredninger, teknisk-økonomiske analyser og feilanalyser
 • Utarbeide hovedplaner/forprosjekter for energiforsyningsanlegg
 • Planlegge/prosjektere omformerstasjoner, omformeranlegg og øvrige elkraft/energiforsyningsanlegg, herunder utarbeide kravspesifikasjoner
 • Yte elkraftteknisk rådgivning til oppfølging i prosjekter
 • Bidra til tekniske avklaringer i tilbudskonkurranser
 • Utføre øvrige planleggingsoppgaver etter behov

Kvalifikasjoner

 • Høyere utdanning innen elektroteknikk/elkraft/energi og miljø (siv.ing./ing). Lang, relevant erfaring kan kompensere for manglende utdannelse
 • Gode analytiske evner
 • Gode gjennomføringsevner
 • God skriftlig og muntlig kommunikasjonsevne på norsk og engelsk

Personlige egenskaper

Du er en positiv og engasjert person med elektroteknisk bakgrunn. Du har gode analytiske evner, god økonomiforståelse, samt at du har evne til å jobbe selvstendig og i team. Det er en fordel med erfaring innen planlegging/rådgivning, men nyutdannede oppfordres også til å søke.

Vi tilbyr

 • Et profesjonelt, hektisk og godt arbeidsmiljø
 • Faglig utfordrende arbeidsoppgaver
 • Sentral beliggende arbeidsplass i Oslo sentrum
 • Gode utviklingsmuligheter
 • Betalt overtid og fleksible arbeidstidsordninger
 • Konkurransedyktige forsikrings- og pensjonsordninger

SØK HER

Om arbeidsgiveren

Bane NOR er et statlig foretak med ansvar for den nasjonale jernbaneinfrastrukturen. Vi bygger ut og driver det nasjonale jernbanenettet, styrer togtrafikken, forvalter og utvikler all jernbaneeiendom. Konsernet har om lag 3 500 ansatte og hovedkontor i Oslo.

Nå er vi inne i en historisk satsing på jernbane og søker nye medarbeidere.