Siemens Utviklingsingeniør Kraftsystemer og Energilagring

Siemens er en global aktør som utvikler høyteknologiske og innovative løsninger for industri, energi, byer og helse. Selskapet er verdens største leverandør av bærekraftige og miljøvennlige løsninger. I over 160 år har Siemens satt tydelige spor i utvikling av nye teknologiløsninger for hele verden, og med 350.000 medarbeidere i mer enn 190 land spiller selskapet en viktig rolle også når det gjelder fremtidens utfordringer. Den norske virksomheten til Siemens har ca 2.000 medarbeidere fordelt på 12 lokasjoner og omsetter for om lag 5 milliarder kroner. Det norske hovedkontoret ligger i Oslo.

Offshore Marine Centre i Trondheim selger, utvikler, tilpasser, bygger og tester nye produkter for kraftsystemer innen offshore og marine applikasjoner. Teknologimiljøet i Siemens Trondheim er unikt, og fungerer som teknologihovedkvarter i Siemens AS. Med over 40 teknologientusiaster innen R&D, og et tilsvarende stort engineering-miljø, har vi et bredt og rikt miljø for nysgjerrige og nyskapende ingeniører.

Utviklingsingeniør Kraftsystemer og Energilagring

Som Utviklingsingeniør vil du jobbe i R&D-prosjekter innen kraftsystemer for Marine og Offshore applikasjoner, med spesielt fokus på elektriske kraftsystemer, omformerteknologier og energilagring. Du vil være ansvarlig for deler av den tekniske løsningen i R&D-prosjekter og ha et tett samarbeid med andre Siemens-enheter og eksterne kompetansemiljøer.

Dine kvalifikasjoner:

Riktig kandidat har høyere teknisk utdanning innen elkraftteknikk, kybernetikk eller tilsvarende. Du har gjennom studiet eller arbeidslivet opparbeidet deg kunnskap om elektriske kraftsystemer og energiomforming, og har særlig kjennskap til kraftsystem-teori, kraftelektronikk og reguleringsteknikk. I tillegg har du arbeidet med noen av disse temaene:

·       Dynamikk, stabilitet og kontroll i kraftsystemer med omformerteknologier og energilager

·       Design av kraftomformere (AC/DC eller DC/DC), inkludert driverteknologier

·       Digitalteknikk for styring av kraftelektronikk

·       Design og dimensjonering av induktive komponenter

Vi oppfordrer nyutdannede til å søke.

Personlige egenskaper og arbeidsstil:

·       Du trives med tekniske utfordringer

·       Du er kreativ og faglig engasjert

·       Du har gode samarbeidsevner og er en dyktig relasjonsbygger

·       Du jobber godt i team, men er samtidig selvgående med evne til å være med å forme prosjekter og fagmiljø

·       Du er resultatorientert og samvittighetsfull

·       Du kommuniserer godt muntlig og skriftlig på norsk og engelsk

Vi tilbyr gode karriere- og utviklingsmuligheter i Siemens, både i inn- og utland. I tillegg får du varierte arbeidsoppgaver og muligheten til å forme din egen hverdag. Siemens har også en fleksibel arbeidstidsordning som blant annet inkluderer fri på alle inneklemte dager. Vi tilbyr selvfølgelig konkurransedyktige betingelser.

Men den viktigste grunnen til å velge Siemens er at du lar deg engasjere. Siemens vil gi deg muligheten til å skape innovative løsninger og ny teknologi, være en del av et inspirerende og utfordrende arbeidsmiljø og å delta i alt fra mindre til store prosjekter hvor moderne teknologi påvirker menneskers hverdag, miljø og fremtid.

Vi utfører bakgrunnssjekk som en del av vår rekrutteringsprosess.

Kontaktperson: Gruppeleder for Power Systems i OMC, Hanne Rygg, telefon 916 94 087.

Søknadsfrist: 2. desember 2018

Arbeidssted: Trondheim

Job ID: 87545

Organisation: Process Industries and Drives

Experience Level: Early Professional

Job Type: Full-time